Dr. Hauschka Revitalizing Day Cream + Clarifying Day Oil

10:21

Sa Dr. Hauschka proizvodima sam se susrela još pre nekoliko godina, kada su tek stigli na naše tržište. Na poklon sam dobila njihov mini set probnih pakovanja za negu masne i nečiste kože. Moram priznati da su mi se proizvodi odmah dopali, ali nisu se uklapali u moj tadašnji budžet, pa nisam nastavila da ih koristim.

Ono što Dr. Hauschku čini posebnom i što me je dodatno privuklo jesu sastojci iz prirode, pažljivo odabrane lekovite biljke, vlastiti koncept obrade kao i koncept nege po kome se vode:
“Koža poseduje vlastitu snagu da se hrani i regeneriše. Kozmetika je u tome mora podržati.” 



Važno je istaći kako se svi segmenti uzgoja, od setve do žetve, kasnije i obrade biljnog materijala, rade ručno. Svi preparati proizvedeni su od biljaka iz biodinamičkog uzgoja, organskog uzgoja ili samoniklih biljaka sa ekološki čistih područja.

Posle godina nedovoljnog vođenja računa o koži, zatim traganja za odgovarajućom negom, odlučila sam da je krajnje vreme da uložim u Dr. Hauschka Revitalizing dnevnu kremu. Iz nekog razloga sve vreme me je mamila upravo ova krema iako nije namenjena mom tipu kože upotpunosti. Ona je namenjena suvoj i dehidriranoj koži, dok je moja masna i dehidrirana. Ali što sam više čitala o Dr. Hauschka proizvodima u nameri da odlučim koju da  uzmem, to me je ova krema sve više privlačila. Verovatno i zbog veoma praktičnog pakovanja, slaba sam na pakovanja sa pumpicom. :D I odmah da vam kažem - nisam pogrešila! Krema je fantastična!


Sa specifičnim mirisom koji njihovi proizvodi imaju sam bila već upoznata. Krema ima intezivan slatkasti biljni miris, ali u isto vreme nekako osvežavajući. Meni se lično sviđa, ali ako ne volite jače mirise u kremama za negu licu moguće da vam neće odgovarati.

Krema je iznenađujuće tečne i lagane teksture, ali po malo masne. Meni je potrebna mala količina, jer se veoma lako nanosi i razmazuje. Otprilike pola pumpice mi je dovoljno za celo lice. Tako da krema traje dosta dugo, koristim je oko mesec dana i potrošila sam tek trećinu bočice. Savetuje se da se nanese na vlažno očišćeno i tonizirano lice tako što se utapka. Upija se veoma brzo i veoma je prijatna na koži. Ono što je meni najbitnije jeste da ne ostavlja masni trag na licu, ne masti dodatno niti začepljuje pore. Koži daje lep negovan i revitalizirajući sjaj. Dehidrirane delove jako dobro nahrani, što je posebno primetno nakon šminkanja. Dodatan plus je i to što šminka neverovatno lepo seda na lice posle nje. Zaista koža  posle ove kreme deluje sveže i jako zdravo. Ne pamtim kada je moja koža izgledala lepše, svežije, a ten ujednačenij.


Sadrži vodu, ekstrakt zečje deteline, ulje koštica kajsije, alkohol, ekstrakt hamamelisa, ulje slatkog badema, maslinovo ulje, ekstrakt šargarepe, ulje kikirikija i pšeničnih klica, ekstrakt kantariona, glicerin, ekstrakt nevena, lecitin, ulje jojobe, prirodne mirise (eterična ulja). Što u potpunosti objašnjava ovako fantastičnu učinkovitost kreme.

Dr. Hauschka ima specifičnu filozofiju koja sugeriše da bi trebalo koristiti sve njihove proizvode u kompletu kako bi učinkovitost bila najbolja. Meni za sada ova krema u kombinaciji sa drugim proizvodima odlično deluje. Povremeno koristim i Pročišćavajuće dnevno ulje koje bi trebalo da balansira izlučivanje sebuma i pročisti kožu sklonu nepravilnostima. Moram priznati da mi je ova kombinacija odlična i mojoj koži savršeno odgovara.


Sledeći na spisku su mi Clarifyig Toner i Noćni serum. Iako su se do skoro vodili filozofijom da je za noćnu negu dovoljno čišćenje i toniranje, jer koža mora da diše i da se obnavlja preko noći, u ponudu su nedavno uvrstili i Noćni serum nemasne formule od hidrosola ploda jabuke i ekstrakta cveta jabuke.

Revitalizirajuća dnevna krema od 30 ml je oko 2,100 dinara dok je malo probno pakovanje Pročišćavajućeg dnevnog ulja od 5 ml oko 500 dinara. Često imaju neke promotivne akcije, pa po ceni jednog možete nabaviti dva proizvoda.

Dr. Hauschka prizvode možete naći u bolje snabdevenim apotekama i Lilly drogerijama.

Da li ste vi probali neki proizvod iz Dr. Hauschka ponude, kako ste zadovoljni?

You Might Also Like

8 comments

  1. Koristim intenzivno Hauschku već godinu dana. Moja koža lica je mešovita, izuzetno osetljiva i često dehidrirana. Zbog straha od iritacija koje mi odavno izaziva pristupačna kozmetika, brzo sam se prešaltovala najpre na medicinsku, a zatim na prirodnu. Imaj na umu da mi je koža često gotovo neselektivno reagovala (na jedan Avene proizvod ne, na drugi iz iste linije da i slično).
    Evo šta koristim: krema za čišćenje je bajna i ne preskačem je, posle nje tonik specijal, pa revitalizujuća dnevna krema u vrlo tankom sloju (krema od matičnjaka mi nije prijala iako je za moju kožu, a obrati pažnju na kremu od ruže light - jeste za suvu, dehidriranu i osetljivu, ali sam je nedavno probala slučajno i mogla bih se zakleti da je bolja od revitalizujuće). Retko koristim ulje, nije loše, ali zaista nije potrebno kupiovati veće pakovanje od putnog. Zimi kremu od dunje stavljam na delove koji su izloženi hladnoći (nos i obrazi) i to preko dnevne kreme. Revitalizujuća maska je čudo, vrlo je skupa ali se počastim putnim pakovanjem povremeno i nekad volim da je koristim u tankom sloju ispod kreme bez skidanja. Tečni puder je fantastičan i već nekoliko meseci mi nije potreban drugi.
    Probala sam kreme za tuširanje, masku od gline, kremu za ruke, kremu za oko očiju, balzam za usne - sve je odlično! Ne sećam se da mi je neka kozmetika toliko okupirala nos, kožu i um.
    Radujem se noćnom serumu.
    Prati promocije, one i činjenica da mi svi njihovi proizvodi dugo traju (krema za čišćenje - mesec i po dana - korišćenje dva puta dnevno, kreme za lice - tri meseca - korišćenje jednom do dva puta dnevno, tonik - pet meseci - korišćenje dva puta dnevno...) su jedini razlog što mislim da mogu da ih priuštim.
    Izvini na dugom postu, ali nisam mogla a da ne podelim svoju zaljubljenost.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo nemoj mi se izvinjavati, baš naprotiv, volim da čujem i tuđe mišljenje uvek. :) Da i ja mislim da veće pakovanje ulja nije potrebno, ovo je sasvim dovoljno. Jedva čekam da isprobam Noćni serum i da nabavim tonik, mada bih i kremu za čišćenje i masku - sve bih! :D Stvarno su odlični! Jeste da na prvu loptu deluju skuplje, ali kad se uzme u obzir kvalitet i koliko proizvod dugo traje - stvarno se isplati. Drago mi je da i tebi odgovaraju :)

      Delete
  2. Javljajte kada su akcije 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. Redovno pišem na facebooku kad su akcije, a možeš pratiti i njihovu facebook stranicu :) Mislim da je u Lillyu trenutno još uvek akcija, al nisam sigurna sto posto, uz dnevnu kremu se dobije gratis tonik od 30 ml :)

      Delete
  3. Nataša, možeš pratiti na sajtu uvoznika doing.rs

    ReplyDelete
  4. Draga Nikolina, noćni serum koji je nedavno uveden nije kontradiktoran filozofiji noćene nege, naprotiv. Dr Hauschka kozmetika se ne zalaže "samo za čišćenje i toniziranje", nego za nemasnu noćnu negu, kakvi su svi proizvodi koji se preporučuju za negu tokom noći, od tonika, intenzivnih seruma, do novog Noćnog seruma. U njima, naime, nema ulja. Dakle, noćna nega da, ali bez ulja i ikakvih masnih komponenti.
    Inače, baš lep tekst, a i slike.

    ReplyDelete
  5. Draga Nikolina, noćni serum koji je nedavno uveden nije kontradiktoran filozofiji noćene nege, naprotiv. Dr Hauschka kozmetika se ne zalaže "samo za čišćenje i toniziranje", nego za nemasnu noćnu negu, kakvi su svi proizvodi koji se preporučuju za negu tokom noći, od tonika, intenzivnih seruma, do novog Noćnog seruma. U njima, naime, nema ulja. Dakle, noćna nega da, ali bez ulja i ikakvih masnih komponenti.
    Inače, baš lep tekst, a i slike.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam kako mi je promakao vaš komentar... :) Hvala na pojašnjenju za noću negu. :)

      Delete

smile :)

smile :)

Search

Instagram