Omiljeni letnji lakovi

11:18

U današnjem postu izdvojila sam vam nekoliko mojih omiljenih letnjih nijansi lakova za nokte.
Dok su među prolećnim lakovima bile uglavnom mint i nešto pastelnije narandžaste nijanse, tokom leta više volim drečavije narandžaste, koralno crvene i plave nijanse.



Iako više volim svetlije plave lakove, Kiko u nijansi 295 oduševljava kvalitetom i nijansom one prave plave boje. Dovoljan je jedan sloj, mada ja iz navike stavljam uvek dva. Jedina mana je što nokte ostavlja zelenim ako ispod njega ne nanesete neki podlak da ih zaštiti. Moj omljeni podlak je Eveline 8u1.


Dosta svetlija i prelepa nijansa nebo plave je Miss Sporty lak u nijansi 456. Iako cenovno dosta pristupačniji od ostalih, oko 200 dinara čini mi se, kvalitetom uopšte ne zaostaje. Meni su dovoljna dva sloja za lepo prekrivanje. Traje sasvim ok na noktima, i do 5 dana.

Maybelline Super Stay u nijansi 625 Forevermore green spada u grupu lakova koje ne znam da li da svrstam u plave ili u zelene, negde je između. Svetlo zelena sa plavim podtonom rekla bih. Za nijansu je tamniji nego na fotografiji. Prelepa kremasta tekstura koja se jako lepo maže i na noktima zaista traje jako dugo.

Da nađem dobar narandžasti lak sam se baš pomučila, obično nisu dobro pigmentovani ili se jako čudno i teško mažu. Ni ovaj Essie nije najbolje pigmentovan, ali od svih koje sam probala je najbolji. Nijansa Roarrraange jarke narandžaste boje zahteva ipak tri sloja, ali je tekstura jako lepa te se dobro maže i brzo suši. 

Revlon je divna koralna nijansa. Kupila sam ga u Hrvatskoj u Mulleru, ali može i kod nas da se nađem u nekim bolje snabdevenim apotekama tipa Biljana i Luka. Nijansa 640 Fearless je savršena nijansa između crvene i narandžaste i leti je baš često nosim. Nedostaje bolja pigmentacija, ali zbog prelepe nijanse mu opraštam.

I za kraj moj najomiljeniji lak na svetu - Bourjois 10 days u nijansi 11! U postu o prolećnim lakovima sam kukala kako se više ne proizvodi i nigde nema da se kupi. Ali na moju veliku sreću drugarica je uspela da ugrabi poslednji u Mulleru u Zagrebu. Savršena nijansa crvene sa blagim narandžastim podtonom. Dovoljan je jedan sloj, ali kao što rekoh uvek stavljam dva, mada mislim da ću se kod njega ipak zadržati na jednom kako bih ga što duže imala. :D 


Koji su vaši letnji favoriti kada su lakovi u pitanju? :)

You Might Also Like

12 comments

  1. essence play with my mint :)

    ReplyDelete
  2. Ja sad malo pravim pauzu od mint lakova. :D

    ReplyDelete
  3. Kiko i Revlon, ne zna se koji je lepši, baš volim takve boje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da se i tebi sviđaju. :)

      Delete
  4. Uf ovaj Super Stay deluje kao najsavršenija letnja nijansa. :)

    http://sparklyget.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Steta sto kod nas nisu dostupniji Revlon lakovi, ranije sam ih imala u raznim bojama i svi su bili odlicni, svidja mi se ova Essie nijansa, pogledacu je u Lilly a svidja mi se i njihova Garden Variety i Butler please, ne znam da li ova druga ima kod nas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Butler please liči na ovaj Kikov :) nisam ni ja sigurna da li ga ima kod nas :/

      Delete
  6. Meni su plavci najčešće na noktima tijekom cijele godine, a ljeti pogotovo ;) Sviđa mi se Essie, šteta za pigmentiranost, za tu cijenu bi trebao biti bolji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. To jeste, koliko košta očekivala sam da će dva sloja odraditi posao. Ali zaista mu je tekstura lepa, pa nije problem ni sa tri sloja, pogotovo uz Seche Vite top coat. :D

      Delete
  7. Uh, ovaj Miss Sporty izgleda predivno. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Potrefili su sa tom plavom bašbaš. :D

      Delete

smile :)

smile :)

Search

Instagram