Top 5 prazničnih karmina

18:18

Sezona praznika počinje a svi nekako uz njih vežemo crvene karmine, zar ne? :)
Generalno volim da ih nosim tokom cele godine, ali u ovom prednovogodišnjem periodu imaju posebnu čar. Danas vam predstavljam mojih 5 omiljenih.


Zajedničko svim ovim karminima jeste to što su mat. Iako i inače preferiram mat karmine, sad je izbor definitivno pao na njih zbog činjenice da su mnogo postojaniji i dugotrajniji od ostalih karmina. Crvena nijansa sama po sebi ume da bude zahtevna jer je veoma upadljiva, a još ako pored toga morate da razmišljate da li se razmazao, ostao na zubima ili se skinuo ume stvarno da bude naporno. :)



MAC Diva je najtamniji od ovih pet. Tamna crvena koju bih najbolje opisala kao boju crvenog vina sa malo toplijim podtonom. Kremast, pigmentovan, dugotrajan, sve što vam treba od jednog karmina. 

Rimmel Kate Moss u nijansi 107 je još jedna tamnija nijansa u ovoj grupi i moj prvi crveni karmin. :) Više spada u grupu berry crvenih nijansi nego u klasične crvene. Formula ovih karmina je veoma prijatna, iako su mat ne isušuju usne. Odlične su pigmentacije i postojanosti.

Sephora Cream Lip Stain u nijansi 01 Always Red je postao kultni crveni karmin u blogosferi i to s razlogom. Karmin koji će vam najduže izdržati na usnama. Ako vam treba nešto što će izdržati bukvalno celu noć onda s ovim karminom nećete pogrešiti. Preživeće i jelo i piće i poljupce. :) Radi se o klasičnoj neutralnoj crvenoj nijansi koja svima lepo stoji.

MAC Lady danger je meni jedan od omiljenih MAC karmina. Radi se o predivnoj narandžasto-crvenoj nijansi. Od svih 5 ovo je ubedljivo najupečatljivija nijansa i izgledaće super uz minimalnu šminku na očima. :) Kao i ostali MAC mat karmini odlične je pigmentacije i postojanosti, nešto je kremastiji od ostalih pa gotovo da uopšte ne isušuje usne.

Auta Matte tečni karmin u nijansi Time for selfie je za sve one koji ne vole klasične crvene nijanse. Ovo je više neka boja maline, tamno roza sa crvenim podtonom. Pigmentovan je, lako se nanosi, udoban je na usnama, ne razmazuje se i preživeće nekoliko pića, ali jelo ne baš.


Za kraj moram da dodam i dve olovke za usne koje će pokriti sve potrebe kada je ovih 5 nijansi karmina u pitanju. 

MAC Cherry je klasična crvena nijansa koje će odlično ići uz MAC Lady danger i učiniti ga za nijansu suptilnijim, a ukoliko imate problem da precizno nanesete tečne karmine pomoćiće vam kod Sephorinog Always Red karmina jer su nijanse identične.

NYX Deep Purple je tamno ljubičasta nijansa. Najpribližnije što sam našla MAC Divi, a da je u drogerijskom rangu. Odlična je u kombinaciji sa Aura Time for selfie karminom, jer ćete dobiti prelepu bordo nijasu.



Mislim da će moj izbor ove godine biti MAC Lady Danger i MAC Cherry olovka, a vaš? :)


You Might Also Like

10 comments

  1. Imam Aurin karmin u istoj boji i odusevljena sam istim! Favorit godine definitivno! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Posebno ga volim jer je moguće s različitim olovkama postići super kombinacije i nijanse. :D

      Delete
  2. Imam MAC Diva nijansa je savršenstvo :)

    ReplyDelete
  3. Diva mi je najljepši <3 jednog dana će biti moj :D a i Rimmel Kate Moss je lijep,, općenito me mami ta linija ruževa, no nikako da nabavim neki :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nabavi obavezno, super je i crvena i crna kolekcija. :) Više volim mat karmine, pa mi je onda crvena kolekcija malo draža. :D

      Delete
  4. Ah, kakav je MAC Diva! Prelepa nijansa! I NYX olovka mi se dopada, mogu misliti kako dobro izgledaju zajedno :)

    ReplyDelete
  5. Definitivno Lady Danger, obožavam ga! :) Taj ruž doslovno nema dostojnu zamjenu, isto kao Ruby Woo. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni je jedan od omiljenih MACovih koje imam. :) A dvoumila sam se između Ruvy Woo i Russian Red i na kraju uzela Russian Red jer je za nijansu tamniji al i dalje patim za Ruby Woo. :D Jer mora se sve imati! hahaha :D

      Delete

smile :)

smile :)

Search

Instagram