Ružina vodica kao tonik za lice

11:13

Ružina vodica je oduvek bila poznata po svojoj čestoj upotrebi u kozmetičkom svetu. Najpoznatija je kao prirodni tonik za lice. Blagi je antiseptik koji odlično čisti kožu. Zahvaljujući anti-inflamatornim dejstvima pomaže u ublažavanju crvenila i poboljšava opšte stanje. Svojim hidratantnim svojstvima održava pH ravnotežu i pomaže suvoj, iritiranoj koži.


Ako se njome natope tuferi i stave kao maska na oči, pomaže u smanjenju nadutosti podočnjaka i ublažava tamne kolutove oko očiju.

Ono za šta je ružina vodica još dobra jeste uklanjanje nečistoća i viška masnoće sa lica. Pomaže u borbi protiv bubuljica i upalnih procesa na licu.

Ružina vodica se može koristiti i za negu kose, tako što poboljšava cirkulaciju i podstiče brži rast. Takođe se može korisiti i kao dezodorans, jer uklanja neprijatne mirise.

Pored svega toga ovaj preparat je i povoljan. U odnosu na ostale tonike za lice ili preparate sa sličnom primenom koji koštaju i po nekoliko hiljada dinara, ružinu vodicu možete naći u skoro svakoj prodavnici zdrave hrane po ceni od oko 300-500 dinara (zavisi od militraže i prodavnice).

Zvuči savršeno zar ne? A da li je to sve zaista tako?


Ružinu vodicu koristim otprilike dva meseca kao jutarnji tonik za lice. Koristim je posle redovnog čišćenja lica umivalicom, kako bi dodatno uklonila višak masnoće i vratila koži hidrataciju. U tu svrhu pokazao se kao odličan proizvod. Koža posle bude zaista mekana i nežna. Pomaže da se krema ili ulje koje posle nanosim upije brže i ravnomernije.

Što se tiče akni na licu nisam primetila neku veliku promenu, one su i dalje s vremena na vreme prisutne, a upotreba ružine vodice ne pravi nikakvu razliku.

Ono gde me je ovaj tonik najviše iznenadio jeste kao maska za predeo oko očiju. Ne uklanja tamne podočnjake, što iskreno nisam ni očekivala. Ali jako lepo hidrira kožu i smanjuje natečenost podočnjaka. Koristim je tako što dobro natopim tufere i držim ih na očima od 5 do 10 minuta.

Miris je intenzivan ali meni veoma prijatan. Ako volite miris ruže sigurno će vam prijati.


Sve u svemu, jako sam zadovoljna. Dobila sam odličan tonik za lice koji hidrira i osvežava kožu uklanjajući višak masnoće i nečistoće sa lica. Ne izaziva nikakve iritacije. Pomaže mi kod natečenosti podočnjaka. I sve to po zaista povoljnoj ceni, a pri tom je u pitanju prirodni preparat bez štetnih hemikalija.


Da li vi koristite ružinu vodicu i za šta vam najviše prija?

You Might Also Like

0 comments

smile :)

smile :)

Search

Instagram