Caudalie Polyphenol C15 Anti-Wrinkle Defense serum

12:08

Caudalie Polyphenol C10 linija se sastoji od dnevnog fluida sa zaštitnim faktorom, seruma, noćnog ulja za detoksikaciju i kreme za predeo oko očiju i usana. Liniju karakterišu antioksidansi i namenjena je preventivnoj anti-age nezi. Danas ću pisati utiske o serumu iz ove linije.



Caudalie Polyphenol C 15 Anti-Wrinkle Defense serum je proizvod sa najvećom koncentracijom aktivnih sastojaka iz ove linije. Iz Caudaliea obećavaju dubinsko delovanje i korigovanje bora kao i obnavljanje prirodnog odbranbenog sistema kože. 

Formula sadrži kombinaciju antioksidanasa, stabilizovanih polifeniola iz semenki grožđa, vitamina C, hijaluronske kiseline koja hidrira i vraća jedrost koži, kao i skvalena iz masline koji je zadužen za čuvanje lipida na zaštitnom sloju kože. Obogaćen brojnim antioksidansima štiti kožu od uticaja slobodnih radikala, kao i od UV zračenja, dima i svakodnevnih zagađenja koji štetno utiču  na kožu.

Serum dolazi u tamnoj zelenoj bočici koja pomaže u zaštiti sastojaka od svetlosti. Proizvod se dozira pipetom i to je deo kojim nisam baš oduševljena. Mislim da bi pumpica mnogo bolje funkcionisala. 


Miris, za koji kažu  da je kombinacija cveta mandarine, limunove trave i sveže nane mi se na prvu loptu nije svideo, ali što serum više koristim to mi je sve prijatniji. Svakako se ne zadržava dugo na koži pa nije problem.


Serum je mlečno bele boje, svilenkaste i ne previše tečan teksture. Veoma lako i ravnomerno nanosi ostavljajući malo lepljiv sloj na koži. Međutim, po upijanju taj osećaj lepljivosti nestaje, a veoma se brzo upija i ostavlja kožu spremnu za naredni korak. Ne ostavlja masan trag što je meni jako bitno (s obzirom na masnu T zonu), ali ni ne isušuje kožu. U ovom periodu (kraj zime, početak proleća) bilo mi je potrebno da posle njega nanesem i dnevnu kremu. Videćemo kako će biti u toku letnjih dana. Mislim da bi bio dovoljan sam ukoliko imate mešovitu kožu, dok mislim da će suvokožcima biti neophodan dodatni korak posle njega.


Neki uticaj na bore nisam primetila, ali tako nešto nisam ni očekivala, niti sam ga zato kupila. 

Ono čime me je oduševio jeste izgled kože posle nanošenja. Koža instant deluje blistavije i svežije dobijajući baršunast izgled. Posle mesec dana korišćenja ten deluje ujednačenije i verujem da je on zaslužan za blago izbeljivanje hiperpigmentacijskih flekica koje su nastale od akni. Celokupan izgled kože deluje zaista svežije, zdravije, ujednačeno. Toliko da mi je žao da stavim šminku na lice. Čak sam zanemarila puder i prešla samo na korektor (jer tamni podočnjaci :D), što se jako dugo nije desilo. :)

Serum sadrži 30 ml i uz svakodnevnu upotrebu prethodnih nešto više od mesec dana potrošila sam trećinu, jer je mala količina potrebna za celo lice i vrat. Na sniženju u Lillyu sam ga platila ok 3.000 dinara, a mislim da je redovna cena oko 4.000. 

Zaista sam oduševljena i mislim da vredi uložiti u njega. Svakako ću ga kupiti opet kad ovu boćicu potrošim, jer sam oduševljena kako divno deluje na moju kožu.

Sastav: Water, Butylene Glycol, Glycerin*, Squalane*, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Tocopherol*, Ceteareth-20, Palmitoyl Grape Seed Extract*, Fragrance, Glyceryl Stearate Se*, Potassium Sorbate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Caprylyl Glycol, Xanthan Gum, Hyaluronic Acid, Carbomer, Sodium Phytate*, Sodium Hydroxide.  (* biljnog porekla)

Proizvod ne sadrži parabene, sulfate, mineralna ulja, kao ni sastojke životinjskog porekla.

You Might Also Like

4 comments

  1. "jer tamni podočnjaci" je objasnilo sveeee :DDD
    Testiram ovu liniju, još samo serum nisam otvorila pa mi je baš legla ova recenzija :) Predviđam da će mi se svideti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muke su to! :D :D :D

      Meni baš jako prija, nadam se da će i tebi. :) Kako ti se sviđa ostatak kolekcije, šta sledeće da šmeknem? :D

      Delete
  2. Generalno dopada mi se cela kolekcija :) Fluid sa spf 20 je lagan, blago hidrirajući, meni baš prija za ovaj period, po potrebi stavim serum ispod. Okoloočna odlična kao podloga za korektor i lepo neguje (al' ne briše podočnjake samo da znaš :DDD). Noćno uljce imam tester, par puta stavila i sviđa mi se, ne upije baš brzo, ali lepo lice zablista od njega, možda bih ga razmotrila za zimu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ulje mi sad ne treba, al taj fluid bi se mogao isprobati. :D A za okoloočnu hahaha moraće onda Kiehl's da padne :D

      Delete

smile :)

smile :)

Search

Instagram