Omiljeni prolećni lakovi

18:45

Konačno je stiglo pravo proleće. Od tamnih karmina i dalje ne odustajem, ali zato je došlo vreme za svetlije lakove za nokte.  U današnjem postu izdvojila sam vam nekoliko mojih omiljenih prolećnih nijansi lakova.
Neki će reći da se ovde neke nijanse ponavljaju i da su Maybelline i Barry M isti, kao i Maybelline i Deborah, ali to nije istina! :D


Essie lakovi su zaista odlični. Imaju odličnu četkicu koja omogućava lako i ravnomerno nanošenje laka, brzo se suše i meni izdrže dosta dugo na noktima. Jedina mana je naravno cena, tako da uvek čekam neko sniženje pa ih onda kupujem. Splash of Grenadine je prelepa specifična magentna roza i jedan od baš retkih rozih lakova koje nosim. Truth or Flair je neobična nijansa sive sa plavim podtonom.

Maybelline su meni jedni od najdražih drogerijskih lakova. Maybelline Colorama u nijasni 241 je najlepši mint lak koji imam i koji najčešće koristim, vidi se i na fotografiji da sam već dosta potrošila. Potrebna su dva do tri sloja za potpuno prekrivanje. Nijansa 91 je nežna boja kajsije koja mene najviše i asocira na proleće.

Deborah lakovi su mi nekad super, a nekad baš loši. Što se tiče pigmentacije odlični su. Imaju i super četkicu. Ali dugotrajnost zavisi od nijanse do nijanse. Neke nijanse će vam stajati na noktima danima, dok će se druge skinuti već posle dva, tri dana. Ono što se meni posebno sviđa kod njih jeste to što se lak u bočici ne zgusne ni posle nekoliko godina. Neke od njihovih lakova imam jako dugo, a i dalje se jako lako i ravnomerno mažu. Nijansa 55 iz kolekcije ShineTECH je divna nijansa između svetlo plave i mint, za razliku od Maybellinovog ima malo više plavog u sebi.

Barry M Gelly Effect lakovi, nažalost, ne mogu da se kupe kod nas. Ja sam moj dobila iz Londona, ali ako ste iz Hrvatske (ili imate nekog tamo) mogu da se naruče na sajtu Pinkpanda. Jeftini su, a odličnog kvaliteta. Nijansa Papaya se našla i u mojim godišnjim favoritima, jer je stvarno obožavam. U odnosu na Maybelline lak za nijansu je svetliji i drečaviji.

L'oreal lak u nijansi 853 je najnoviji  u mojoj kolekciji. Kupila sam ga u DMu na sniženju jer me je privukla boja i činjenica da je to upravo nijansa koja je najčešća u novim prolećnim kolekcijama kozmetičkih kompanija. Svetlo plava a nije bela, a opet i dovoljno svetla da je skoro bela, predivno.


Ovde bi se sigurno našla i jedna crvena nijansa, ali na žalost moj najomiljeniji lak i najomiljenija crvena nijansa se više ne proizvodi i ne mogu nigde da je nađem. Zaista je bila posebna i predivna nijansa crvene koja je vukla malo na narandžasto, u zavisnosti od osvetljenja. U pitanju je Bourjois 10 days u nijansi 11.
Fotografija preuzeta sa sajta: https://www.transfashions.com/en/bourjois-10-days-nailpolish-11.html
Koji su vaši omiljeni prolećni lakovi?

You Might Also Like

8 comments

  1. Svi su divni :) zakljucila sam danas da mi fali lakova pa mi je ovo taman inspiracija sta uzeti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je ako sam pomogla :) Ja ih imam i previše, a opet nikad dosta. :D

      Delete
  2. Taj Loreal što si uhvatila na sniženju deluje primamljivo :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čak je i pigmentacija dobra, obzirom da je jako svetla boja u pitanju. :)

      Delete
  3. Divni lakovi! Ovaj Maybelline boje kajsije mi je prelep. :)

    Pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prelepo izgleda i na noktima, pogotovo na nekom svetlije puti. :)

      Delete
  4. Obozavam Colorama lakove uvek imaju super izbor boja. Ova Essie Splash of Grenadine nijansa mi izgleda prelepo kao mix izmedju roze i ljubicaste

    sparklygoddess.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zato mi se i sviđa toliko, baš je neobična roze nijansa. :)

      Delete

smile :)

smile :)

Search

Instagram