Recenzija: Nuxe Reve de miel balzam za usne

12:01

Moj prvi susret sa brendom francuske kozmetike Nuxe bio je upravo Reve de miel balzam za usne. Otkako sam počela da pratim beauty blogove mislim da nije bilo blogerke koja nije napisala hvalospev o njemu. Prvom prilikom sam odlučila da ga nabavim i vidim zbog čega je toliko hvaljen i da li je moguće da je baš toliko bolji od svih ostalih balzama za usne.


Ono što je mene najviše privuklo jeste činjenica da je on, za razliku od svih drugih sjajnih i masnih balzama za usne, mat teksture. Čvršći je, nije lepljiv i dosta je postojaniji od mazalica za usne. Kada ga nanesete narednih bar 4 do 5 sati nećete imati potrebu da ponovo nanosite bilo šta. Veoma je hranljiv i oporaviće sigurno i najoštećenije usne. Meni je bio odlična pomoć ove zime na Zlatiboru gde je temperatura išla i do -25 stepeni. U potpunosti mi je sačuvao usne i nijednog momenta nisu bile suve. Upravo zbog činjenice da je tako hranljiv a mat, odlična je podloga za mat karmine. Uglavnom ga koristim noću. Namažem ga u malo debljem sloju i ujutru se probudim sa lepo nahranjenim i mekanim usnama.  Zbog svoje bogate teksture koja pored meda sadrži i shea maslac, ulja nevena, badema i druga biljna ulja, kao i ekstrakte grejpa, deluje kao poseban tretman. 


Dolazi u maloj staklenoj teglici koja je vrlo čvrsta i kvalitetna. Sadrži 15 grama što je mnogo više od klasičnih balzama u stiku, koji sadrže svega nekoliko grama (od 3 do 5g). Dosta je gust i kremast, ali se veoma lako nanosi na usne. Videla sam po blogovima da su se neke devojke žalile da su nailazile na grudvice u balzamu, al ja takvih problema nemam. Žučkaste je boje što je i logično s obzirom da je deo Reve de miel kolekcije čija je osnova med. Međutim, mirisom ne podseća na med, veoma je citrusan i zaista prijatan. 

Mnogi mu zameraju što je pakovan u teglici a ne u stiku, ali meni to ne predstavlja problem. Naravno da ga nanosim čistim rukama. Uglavnom ga koristim samo uveče pred spavanje ili pre nego što izađem iz kuće, tako da to nije nikakav problem.

Ne mogu mu naći zaista ni jednu jedinu zamerku. Čak i visoka cena (oko 1500 dinara) je opravdana ako uzmemo u obzir kvalitet i količinu, jer zaista traje dugo. Imam ga već više od 5 meseci i uz svakodnevnu uptrebu nisam još ni pola potrošila. Sigurna sam da ću ga ponovo kupiti čim ovaj potrošim. 

Très bien, Nuxe! :)

You Might Also Like

8 comments

  1. Odlican post! Hvala na preporuci! Cena jeste visoka, ali ako traje toliko dugo, isplati se, s obzirom na to da meni jedan balzam za usne u stiku traje svega 2-3 nedelje. Inace imam takve usne da non - stop moram da ih mackam. Svakako cu pokusati da nabavim uskoro. :)

    Pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala i nema na čemu! :)
      Onda će se tebi ovo sigurno svideti, a bogami i isplatiti. :)

      Delete
  2. Nikad ne mogu da ga nađem na policama, uvek je rasprodat. JEdva čekam da ga i ja isprobam :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam se tako mučila sam kremom za ruke, pa sam je se konačno dočepala pre neki dan. :D Nadam se da će balzam nabaviti uskoro. :D

      Delete
  3. Moj najdraži balzam za usne IKAD! :D Meni je prva teglica trajala više od godinu dana što je za tu cijenu zaista isplativo. Trenutno sam na drugoj i s radošću ga nanosim svaku večer prije spavanja. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mene sad kopka By Terry Baume De Rose koji svi hvale. Ne znam šta to može biti bolje od Reve de miel i da još košta 5 puta više. :D :D

      Delete
  4. Konačno ovog balzama ima u normalnim količinama u radnjama. Počelo je da mi bude iritantno kad god sam tražila da ga nema, pa sam bila i odustala. Jeste jača cena, ali s obzirom na količinu - meni vredi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da da, ja sam se pomučila i sa kremom za ruke. :) Al vredi svakako. :)

      Delete

smile :)

smile :)

Search

Instagram