Recenzija: Natura Siberica blagi piling za lice

12:00

Natura Siberica blagi piling za lice namenjen je normalnoj i suvoj koži lica. Moja to nije, ali sam odlučila da ga probam posle nekoliko pročitanih recenzija u kojima su ga hvalile i devojke sa masnijim tipom kože. I nisam požalila! Nakon skoro dva meseca redovne upotrebe odlučila sam da podelim svoje utiske sa vama.

Četiri glavna sastojka ovog pilinga su mandžurijska aralija, medunika, AHA kiseline i F vitamin. Mandžurijska aralija štiti kožu od spoljašnjih uticaja, medunika vraća izvorne regenerativne funkcije, AHA kiseline nežno ljušte površinski izumreli sloj kože, a F vitamin podstiče obnovu stanica čineći kožu čvrstom i elastičnom. Ono što je jako bitno jeste i činjenica da ne sadrži parabene, SLS, silikone, sintetičke mirise, sintetičke boje, mineralna ulja i GMO proizvode.
Znam da se dosta ljudi plaši AHA kiselina, ali mojoj izuzetno osetljivoj koži nisu smetale, niti je piling izazvao bilo kakve iritacije.


Sastav: Aqua, Octyldodecanol, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Prunus Armenica Seed Powder*, Cetearyl Glucoside, Sorbitan Caprylate, Aralia Mandshurica Extract, Spiraea Ulmaria Extract*, Achillea Asiatica Extract WH, Agrostis Sibirica Extract WH, Geranium Sibiricum Extract WH, Citrus Medica Limonum Fruit Extract*, Pinus Sibirica Seed Oil Polyglyceryl-6 Esters PS, Glyceryl Linoleate, Glyceryl Oleate, Glyceryl Linolenate, Sodium Stearoyl Glutamate, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Parfum, Linalool** 

Tekstura ovog pilinga je odlična - relativno gusta, kremasta i nežna.  Sadrži sitne, ni malo grube, čestice koje rade mehanički piling. Meni je jako bitno kod pilinga da nema velike, grube i oštre čestice, jer one dodatno iritiraju osetljivu kožu. Miris je veoma slatkast, ali ujedno osvežavajuć i veoma prijatan.



Proizvod dolazi u mekanoj tubi što znatno olakšava upotrebu i omogućava da se proizvod iskoristi do kraja. Dodatni plus jeste što se sa unutrašnje strane nalazi zaštitna folija koja vam daje sigurnost da je proizvod potpuno nov. 

Piling koristim na dva do tri dana. U početku sam ga koristila svaki dan i koža je posle dva, tri reagovala izbijanjem nekoliko akni na delovima lica koji su podložni nakupljanju nečistoća, kao što je T zona. Ali to je normalna reakcija kože koja izbacuje sve nečistoće na površinu.  Iako su neke devojke pisale o pojavi ljuštenja kože na T zoni, ja takvih reakcija nisam imala. Nanosim ga na vlažno lice, nežno masirajući kružnim pokretima nekoliko minuta i zatim isperem mlakom vodom.

Nakon ispiranja ostavlja kožu mekom, glatkom, osveženom, bez osećaja zatezanja i isušivanja. Piling mi nije čudotvorno preobrazio izgled i teksturu kože nakon nekoliko upotreba, niti to obećava, ali su mi se pozitivni rezultati pojavili nakon nekih mesec dana. Osim zaglađenog lica, pročišćenih pora, generalno kompletan izgled lica mi je svežiji i zdraviji. Pogotovo je primetno da je T zona dosta pročišćenija i pore suženije. Moja koža je podložna povremenim potkožnim aknama, a ovaj piling na to nije uticao, niti je smanjio njihovu pojavu, niti su više izlazile. Ono što je meni najbitnije jeste da mi je popravio stanje na T zoni što se tiče proširenih i začepljenih pora.


Piling je zaista odličan! Temeljno uklanja nečistoće sa lica i čisti pore ne izazivajući nikakve iritacije. Pri tome ima super sastav i korektnu cenu. Ima svaku moju preporuku!

Piling sam kupila u Hrvatskoj, a kod nas je mogao da se nađe na njihovom online shopu (klik). Trenutno ga nema, al nadam se da će uskoro biti opet dostupan. 
Cena je oko 700 dinara (40-ak kuna u Hrvatskoj gde se možete pronaći u Bio&Bio prodavnicama).


Da li ste probali ovaj piling, kakvi su vaši utisci?


You Might Also Like

6 comments

  1. Super post i veoma koristan!

    colorfulcraziness.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Kupila si me ovim "pore suženije". :)

    ReplyDelete
  3. Zvuči dobro, bacicću pogled na njihovom sajtu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da će ga uskoro opet imati u ponudi, jer je stvarno odličan. :)

      Delete

smile :)

smile :)

Search

Instagram