Recenzija: Balea enzym peeling maska

12:58

Balea enzym peeling je maska i piling u jednom. Radi se o pilingu koji bi trebao nežno da ukloni mrtve ćelije sa površine kože i poboljša sliku kože, bez upotrebe piling zrnaca. Piling je sa odabranim papaja enzimom i aloe verom.

Videla sam u DM-u da pored ove maske piše NOVO i setih se da sam na nekom blogu pročitala pozitivnu recenziju što je bio dovoljan razlog da je kupim. U korist je išla i činjenica da je veoma povoljna, košta manje od 300 dinara.

Lagane je kremaste teksture. Ima prelep voćni i osvežavajući miris. Preporučena je upotreba jednom do dva puta nedeljno. Uputstvo kaže da se nanese na čisto lice i posle 5 minuta ispere mlakom vodom.


Očistila sam lice, stavila masku i čekala. Posle par minuta osetila sam blago peckanje i pomislila - super maska radi svoj posao. Posle 5 minuta peckanje je postalo intenzivnije pa sam otišla da se umijem. Tokom umivanja osetila sam kako mi je koža neverovatno mekana i lepa. Međutim, kada sam se pogledala u ogledalo koža je bila neverovatno crvena i upaljena. Crvenilu je trabalo dobrih sat vremena da se smiri, a na momenta sam imala i osećaj da mi je koža vrela.

Kako sam tvrdoglava, odlučila sam da joj dam još jednu šansu, al ovoga puta da je držim kraće na licu. Posle 3 minuta sam se umila, ali i ovoga puta koža je bila crvena. Ne toliko kao prvi put i nije bilo osećaja kao da koža gori, ali svakako i dalje loša reakcija kože.

Lice jeste izgledalo lepo, nežno i zaglađeno, ali zaista nije vredno rizikovanja i mučenja kože toliko. Tako da ova maska  ide pravo u kantu za smeće.

Sastav maske


Da li ste vi imali sličnih iskustava sa ovom ili nekom drugom maskom za lice?



You Might Also Like

4 comments

  1. Čitam recenziju, pijem kafu i gotovo da sam se zagrcnula i poskočila sa stolice od iznenađenja lol. Imamo identičnu reakciju na piling. Takođe sam isprobavala nekoliko puta, i u kraćim vremenskim intervalima od 10 minuta, i uvek se, bez izuzetka, pojavi intenzivno prilično scary crvenilo (onako sa oštrom granicom u odnosu na površinu kože na koju nisam nanela piling) koje traje sat - sat i po, pre nego što se koža vrati u normalnu boju. Interesantno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da i meni se videla baš jasna granica. Nadala sam se baš da će biti bolje ako kraće držim na licu, al eto, bezveze.

      Delete
  2. Meni su skroz cudne Balea umivalice,lice ili mi se izmasti ili potpuno isusi i zategne,tako da sam prestala sa eksperimentisanjem. A od maskica jedino ona jednokratna sa glinom mi je ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je Balea Med Ultra Sensitive pena za umivanje bila dobra, malo čudan miris ima, al je skroz oke.
      Te jednokratne maske nisam koristila, al uzeću tu sa glinom da isprobam. :)

      Delete

smile :)

smile :)

Search

Instagram