Drogerijski proizvodi za dehidriranu kožu

13:09

Naći proizvod koji će da hidrira kožu, a da je pritom ne masti i da ne košta čitavo bogatstvo je skoro pa nemoguća misija. Danas vam pišem upravo o dva proizvoda iz drogerijskog ranga koji super rade posao kada je hidratacija u pitanju, a ne koštaju puno.


Imam masnu kožu, al to ne znači da joj ne treba hidratacija, naprotiv. Koža mi je često dehidrirana, pogotovo jer ne unosim dovoljno tečnosti u organizam. To posebno dolazi do izražaja kada nanesem puder na lice, pa se on zalepi za suve delove kojih na prvi pogled nisam ni svesna.

Po blogovima je već uveliko hvaljen Bela Aqua serum. Postao je već kultni proizvod kog ili vole ili ne. Čitala sam baš dosta pohvalnih recenzija, a onda sam pročitala Jeleninu recenziju na blogu Babushka's suitcase i ona me je ubedila da ga isprobam. Ako čitate Jelenin blog znate koliko ona  prati i vodi računa o sastavu proizvoda, pa baš iz tog razloga volim da čitam njene recenzije. Potvrđen je dobar sastav, da nema iritirajućih sastojaka i serum se našao na mojoj polici.


Serum je jako lagan, tečne beličaste strukture. Upija se jako brzo, u početku ostavlja malo lepljivi sloj koji brzo nestane čim se serum upije do kraja. Kožu ostavi nahranjenom i pre svega lepo hidriranom. Meni najviše prija da ga koristim umesto kreme za lice, nemam potrebe i za jednim i za drugim. Dok će nekome sa suvljom kožom verovatno trebati i neka krema dodatno posle seruma. Ono što je super jeste da moju masnu kožu ne masti dodatno, a suvih delova na licu sam se uspešno rešila. Serum koristim po potrebi, kada osetim da mi je koža dehidrirana, da zateže ili imam suve delove.


Relativno skoro sam otkrila i Balea Beauty Effect Power masku za lice. O njoj sam čitala kao o maski koja je slična po kvalitetu  i dejstvu neverovatno hvaljenoj i mnogo skupljoj Origins Drink up maski. Maska je stvarno odlična. Potrebna je jako mala količina za celo lice. Savet je da se nanese, ostavi da deluje 10-15 minuta i potom višak, ako ga ima, ukloni tuferom. Meni maska jako izmasti lice ako je tako koristim, ali verujem da bi nekom sa suvom kožom ovaj način upotrebe bio odličan i da bi koža sve upila. Otkrila sam da mi savršeno deluje ako je nanesem uveče, pa prespavam sa njom. Ujutru se probudim sa jako nežnom, mekom, nahranjenom i blistavom kožom. Sadrži hijaluronsku kiselinu koja hidrira kožu zadržavajući vlagu u njoj, kao i vitamin E, šea buter i maslinovo ulje. Koristim je uglavnom jednom nedeljno.


Kombinacija ova dva proizvoda stvarno je super. Mislim da će prijati svim tipovima kože. Lepo hidriraju kožu, a da pritom ne napravi nikakav haos na licu.

Levo: sastav Balea Aqua seruma; Desno: sastav Balea Beauty Effect Power maske

Možete ih naći u DM  drogerijama. Serum je oko 600 dinara, dok je maska nešto povoljnija, oko 300-400 dinara.

Koji su vaši omiljeni proizvodi za hidrataciju kože?

You Might Also Like

10 comments

  1. Replies
    1. Nadam se da će ti odgovarati. :) Javi utiske :)

      Delete
    2. Nadam se da će ti odgovarati. :) Javi utiske :)

      Delete
  2. eh masku si mi prodala definitvno, sad mi je suha koža i super će mi doći. Do sad sam koristila Evelin koja sadrži hijaluronsku kiselinu al sam od nje dobijala bubuljice nadam se da se neće isto desiti i sa ovom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da neće :) ja stvarno nisam imala nikake loše reakcije na nju, a sklona sam aknama.

      Delete
    2. Nadam se da neće :) ja stvarno nisam imala nikake loše reakcije na nju, a sklona sam aknama.

      Delete
  3. Balea serum je odličan i koristila sam ga cijelo prošlo ljeto, Jako mi odgovara ljeti kada mi koža lica traži vlagu, a uz to se jako brzo masti. Moram probati i ovu masku

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, pogotovo je super leti jer je tako lagan i prijatan na licu. :)

      Delete
  4. Balea masku volim i koristim je na isti nacin kao i ti. Upravo sam je ponovo kupila i kupovacu je sve dok je proizvode :)

    ReplyDelete

smile :)

smile :)

Search

Instagram